Корупцията си има определени правила и механизъмчета. . Адвокат Андрей , допълни,

...
Корупцията си има определени правила и механизъмчета. . Адвокат Андрей , допълни,
Коментари Харесай

Корупцията у нас - между закона "Магнитски" и посещението на Кьовеши

" Корупцията си има избрани правила и механизъмчета ". . 

Адвокат Андрей, добави, че във фонда са " заринати " със сигнали за корупция :  

" Ежедневно  сме очевидци на кавги и скандалчета, за които в естествените страни се подават оставки . А тук ги виждаме по два дневно ". 

 Николай Стайков Пред БНР журналистът и юристът разясниха тематиката за корупцията, трансформирала се още веднъж в гореща точка след . От него става ясно, че за свободата на един задържан са нужни над 100 000 евро. 

В центъра на следствието е Веселин Денков, задържан за присъединяване в незаконна група за лихварство и за изнудване. След девет месеца в ареста той е освободен. По време на задържането му неговата другарка Ивайла Бакалова е търсела метод да оспори мярката му в съда и адвокат Емил Писков, с който е говорила, ѝ показал цената - " над 100 000 " евро. 

Според Стайков в държанието на прокуратурата се забелязва  смяна

" За една седмица - след тийзъра за изявлението по следствието Денков беше пуснат, откакто преди този момент е получил 10 отхвърли ... Няма по какъв начин да няма смяна в държанието на прокуратурата при публичния спор за закриване на профилираната прокуратура и на профилирания съд. Виждаме една защитна реакция ". 

В предаването " Неделя 150 ". Според журналиста Съединени американски щати са ни оказали " н епоискана помощ в битката с корупцията ": 

" Има сериозна работа по изчистване на тези схеми. Очаквам дейности от прокуратурата ". 

Адвокат Янкулов обаче не мисли, ч е освен това управление на прокуратурата  може да бъде изработен завой в вярната посока .  

По Николай Стайков сподели, че

" Тази институция в този момент стартира работа, упованията са огромни. Езикът на тялото, който видях, не уточни топла среща и експлицитна поддръжка.   Андрей Янкулов, фотография: БГНЕС Трябва да се чакат бъдещите дейности на Европейската прокуратура ". 

Според Андрей Янкулов Европейската прокуратура ще бъде частица в общата картина по следствията по делата , които ще  води: 

" Национални проверяващи органи ще организират следствията по национални процесуални правила и делата ще се внасят в националните съдилища. Националният съд, който ще гледа делата от компетентността на Европейската прокуратура в България, е Специализираният углавен съд. Дори при най-хубаво предпочитание и най-хубаво кадрово поръчителство Европейската прокуратура не може да направи нищо, тъй като е прекомерно обвързана с редица национални институции и правила ". 

Николай Стайков и Андрей Янкулов са част и от . 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР